Glasschilderij

Neem contact op

some image

0413-331465
info@lijsterie.nl

Handgeschilderd schilderij op glas

Al jaren verfijn ik mijn techniek van het schilderen van echte schilderijen op glas. Door te schilderen op glas krijgt het werk een diepere dimensie. Met de verworven extra diepte spat de afbeelding van het glas en komt het helemaal tot leven. Mijn verschillende specialisaties passen allemaal zo mooi op glas. Denk hierbij aan een glasschilderij van een geliefde of juist een portret van jezelf. Maar ook verschillende (huis-)dieren stralen al op het glas: Je trouwe hond of jouw speelse kat steelt voor altijd de show eenmaal vereeuwigd op glas.

Een glasschilderij kiezen

Wanneer je kiest voor een glasschilderij kies je voor een kunstwerk dat uniek is in zijn soort en tegelijkertijd aansluit bij jouw karakter. Door het glas komen kleuren extra tot hun recht. Hierdoor kun je twee keuzes maken. Eerstens kun je ervoor kiezen het schilderij in harmonie te laten passen bij de kleuren in de ruimte waar het uiteindelijk wordt geplaatst. Ga je voor rust in jouw ruimte dan zal je eerder een harmonieus samengestelde afbeelding op je schilderij op glas bestellen.

Een glasschilderij op maat

Hiernaast kun je kiezen voor een groot glasschilderij met felle kleuren in een rustig interieur met lichte subtiele kleuren. Hierdoor knalt het schilderij nog beter van de muur en wordt het een heuse eyecatcher. Ik denk graag mee over hoe jouw glasschilderij in je interieur past zo bestel je bij mij pas echt een schilderij op glas op maat dat niet alleen een plek krijgt in je interieur maar een plek in je leven.

Het onderwerp van jouw schilderij op glas bepaal je uiteraard helemaal zelf. Ook hier denk ik graag met je mee: wat betreft het thema denk je graag aan dingen die verwijzen naar jouw (voor-)liefdes: Idyllische landschappen, romantische stillevens, dieren, huisdieren en zelfs portretten staan allemaal verrassend helder op glas.

Uiteraard valt of staat een glasschilderij met de juiste lijst. In principe leidt de lijst niet de aandacht af van het schilderij maar benadrukt het juist de intentie van de afbeelding op het glas. Bij een schilderij op glas is het van groot belang dat de positie van het glas optimaal is ten opzichte van de achtergrond.

Tot slot is bij een portret op glas - of eigenlijk iedere afbeelding op glas - van groot belang dat je goed kijkt naar de belichting en de natuurlijke lichtinval. Juist door hier bewust mee om te gaan benadruk je de extra dimensie die jouw maatwerk glasschildering in potentie heeft. Ook maak je hier weer de keuze voor rust of juist voor een speels effect. Voor dit laatste leent deze techniek van schilderen op glas zich ontzettend goed.

Een schilderij op glas bestellen

Wil je niet een portret of schildering op maat, maak dan een keuze uit bestaand werk. Ook al is dit niet op maat gemaakt het is altijd gegarandeerd een uniek stuk er bestaat er maar één van. Dit maakt dat ook een keuze uit bestaand werk een waardevaste aankoop is.

Laatste items